Volledig scherm
© Pro Shots

City stuurt ook verdediger James Horsfield naar NAC

UTRECHT – In navolging van Chiro N Toko en Manu Garcia maakt ook James Horsfield het seizoen af bij NAC. De 21-jarige verdediger van Manchester City bekeek maandagavond de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht (0-2-zege) vanaf de tribune.

Hij wordt de derde versterking voor de ploeg van trainer Stijn Vreven. Horsfield is zowel als rechts- en linksback inzetbaar en moet de concurrentiestrijd aangaan met Fabian Sporkslede en Ashley Smith-Brown. De Engelsman is de vijfde speler van City die zich bij NAC voegt. Naast Garcia, Smith-Brown en Horsfield zijn ook de vleugelaanvallers Brandon Barker en Thomas Agyepong uitgeleend aan de eerstedivisionist.

De eerste twee weken van augustus liep Horsfield op het trainingscomplex in Zundert mee als stagiair. Vervolgens speelde hij de eerste seizoenshelft zijn wedstrijden bij het beloftenteam van de topclub, voordat hij begin januari terugkeerde bij NAC voor een tweede stage tijdens het trainingskamp in Oudenbosch. Door de komst van Horsfield komt het aantal verdedigers op elf en telt de selectie in totaal dertig spelers.