Volledig scherm
© Pro Shots

City stalt middenvelder Manu Garcia tot einde seizoen bij NAC

BREDA – Manu Garcia speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor NAC. De 19-jarige middenvelder komt voor een half jaar over van Manchester City waar de Bredase club een samenwerkingsverband mee heeft. Dat heeft NAC bevestigd.

De 1.70 meter kleine Spanjaard trainde zondag al mee met zijn nieuwe teamgenoten. De club wilde daar nog geen rukbaarheid aan geven, omdat het papierwerk eerst in orde gemaakt moest worden. NAC hoopt Garcia maandag (15.00 uur) tijdens de oefenwedstrijd tegen Kortrijk al mee te laten spelen. Bij het grote partijspel was de begaafde aanvallende middenvelder zondag alvast ingedeeld bij het basisteam.

Garcia wordt gezien als een groot talent en werd in 2014 door Manchester City weggeplukt bij Sporting Gijon. Bij de Engelse topclub heeft hij een contract tot medio 2020. In september 2015 maakte Garcia zijn officiële debuut in een League Cup wedstrijd tegen Sunderland. Maar verder dan twee invalbeurten in die League Cup, negentig minuten in de FA Cup en een ultra korte invalbeurt in de Premier League kwam hij vorig jaar niet. Dit seizoen werd hij uitgeleend aan Alaves uit de Primera Division. Ook daar kwam hij echter niet aan de bak en speelde hij voornamelijk in het tweede.

In de Nederlandse eerste divisie hoopt de Spanjaard zijn carrière echt van de grond te laten komen. Hij zal met Jeff Stans en Mounir el Allouchi moeten concurreren om de tien positie.

Na Ashley Smith-Brown, Brandon Barker en Thomas Agyepong is Garcia de vierde speler van City die op dit moment bij NAC is ondergebracht. De verwachting is dat verdediger James Horsfield, die op meerdere posities inzetbaar is, de volgende versterking wordt van City. Hij was afgelopen week drie dagen over voor een stage en liet een prima indruk achter.
David Faupala keerde in de winterstop juist terug naar Manchester omdat hij niet kon aarden bij NAC en amper speelminuten kreeg.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement