Volledig scherm
© Pro Shots

City laat talentvolle keepers niet naar NAC gaan

MANCHESTER – Bij het bliksembezoek aan de Engelse topclub vorige week, heeft technisch directeur Hans Smulders te horen gekregen dat de keepers Angus Gunn en Ian Lawlor (beiden jeugdinternationals) niet naar NAC komen.

„Voor die spelers is er veel interesse in Engeland en er is te veel onzekerheid over wat de nieuwe trainer Pep Guardiola wil. Bij de eerste training (zondag 26 juni) wil ik alle keepers hebben”, zegt Smulders die uitgaat van drie doelmannen. Sven van der Maaten zal spoedig zijn handtekening zetten onder een driejarige verbintenis. Met Wouter van der Steen van Helmond Sport is meerdere keren gesproken, een aanbieding heeft de doelman nog niet gehad. Door het afvallen van de keepers van City verlegt NAC zijn aandacht naar een andere doelman.

Definitief is volgens Smulders verder dat Divine Naah niet meer terugkeert in Breda. De Ghanese middenvelder werd door Robert Maaskant, die Naah begin 2015 naar NAC haalde, een grote toekomst voorspeld en als iemand die op termijn uit zou groeien tot een basisspeler van City. Die verwachtingen heeft de speler bij NAC nooit ingelost.

In een interview deze week met City TV, het huiskanaal van Manchester City, zei voorzitter Khaldoon Khalifa Al-Mubarak dat hij wil dat meer talenten doorbreken in het eerste. Daarbij refereerde hij onder andere aan verdediger Tosin Adarabioyo, de middenvelders Aleix Garcia, Manu Garcia en Brahim Diaz en aanvaller Bersant Celina. Met laatstgenoemde heeft NAC in de winterstop gesproken, terwijl het ook interesse heeft in Adarabioyo. De kans dat zij daadwerkelijk haalbaar zijn, lijkt klein gezien de uitspraken van Al-Mubarak. De Bredanaars willen een centrale verdediger (Adarabioyo of Kean Bryan), twee middenvelders (onder andere Sinan Bytyqi), een spits (Enes Ünal) en een vleugelaanvaller (Celina) van City huren. Smulders heeft zijn wensen vorige week kenbaar gemaakt. Binnen twee weken denkt NAC meer duidelijkheid te krijgen als de zaakwaarnemers met de spelers om de tafel hebben gezeten.