Volledig scherm
© Pro Shots

Chiro N'Toko ziet wens eindelijk in vervulling gaan

BREDA “Gestalte, power, kopsterkte en persoonlijkheid.” Trainer Stijn Vreven somt kort de kwaliteiten van Chiro N’Toko op na de oefenzege op Kortrijk maandagmiddag. In die wedstrijd kwam de 28-jarige centrale verdediger nog niet actie. Dinsdag (14.00 uur) wel als hij zijn opwachting maakt bij het tweede van NAC in de oefenpot tegen Jong Sparta.

N’Toko komt over van Cambuur en tekent voor anderhalf jaar met een optie voor nog een extra jaar. Daarmee komt een lang gekoesterde wens van zowel NAC als N’Toko uit. De Bredase club probeerde jarenlang tevergeefs de speler in te lijven die vanaf heden leiding moet geven aan de fragiele verdediging. In 2015 was er het probleem dat de speler een doorlopend contract had bij FC Eindhoven, terwijl NAC geen geld had om dat af te kopen. Een jaar later sprak N’Toko opnieuw met de Bredase leiding, maar eerst moest Luis Pedro vertrekken voordat de club iets kon doen. Toen het moment daar was, had N’Toko voor twee jaar bij Cambuur getekend. “Ik kon niet langer wachten, omdat ik zekerheid wilde.”

Maar zie hier. Een half jaar later staat technisch directeur Hans Smulders, die bij FC Eindhoven drie jaar samenwerkte met N’Toko, wederom op de stoep. De verdediger was onder de nieuwe trainer bij Cambuur op een zijspoor beland en mocht vertrekken. NAC hapte onmiddellijk toe. Driemaal is dus scheepsrecht voor de Belgisch Congolese mandekker.
N’Toko: „Ik ben hartstikke blij. NAC was de club waar ik altijd naar toe wilde. Het lukte een paar keer net niet. Ik ben heel blij dat ik nu eindelijk kan aansluiten en hoop met NAC naar de eredivisie te promoveren. Dat is voor mij de doelstelling.”

poll

Het is terecht dat Birighitti weer keept

Het is terecht dat Birighitti weer keept

  • Eens (44%)
  • Oneens (56%)
1012 stemmen

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (33%)
  • Nee (37%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (30%)
1529 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen