Volledig scherm
© Pro Shots

Charni Ekangamene mag vertrekken bij NAC

BREDA - In januari zal er een aantal mutaties gaan plaatsvinden in de overbevolkte selectie van 29 spelers die NAC heeft.


Na een half jaar de bank te hebben warm gehouden, mag Charni Ekangamene alweer vertrekken bij NAC. De rol van de Belgische linksback is uitgespeeld. Hij hoeft niet op speelminuten te rekenen in de tweede seizoenshelft.
Ekangamene werd op de laatste dag van de zomerse transfermarkt voor een jaar op huurbasis overgenomen van Zulte Waregem. Hij zou de concurrentiestrijd moeten aangaan met Ashley Smith-Brown, maar al snel bleek dat hij tekort kwam. In de bekerwedstrijd tegen VVV viel hij genadeloos door de mand. Vorige week vrijdag tegen FC Emmen kreeg Gino Demon de voorkeur om de gepasseerde Smith-Brown te vervangen.
Een beslissing waar Ekangamene weinig begrip voor op kon brengen. Trainer Marinus Dijkhuizen ziet in Smith-Brown zijn eerste linksback en Demon als stand-in. De clubleiding gaat er vanuit dat de Engelsman, tegen FC Emmen uitgefloten door zijn eigen fans, na de winterstop terugkeert in Breda. Verder staat NAC niet onwelwillend tegenover een verhuur van de zelf opgeleide spelers Bart Meijers en Jesse van Bezooijen. De kans dat zij (structureel) aan spelen toekomen, is klein. Datzelfde geldt voor iemand als Vinnie Vermeer.

Technisch directeur Hans Smulders gaf dinsdag na het verloren oefenpotje bij Helmond Sport aan ‘bepaalde types nodig te hebben’ en te zoeken naar ‘scorend vermogen’.
Geld om investeringen te doen in januari, als de transferwindow voor een maand geopend is, is er niet. De aandeelhouders zijn niet van plan hun portemonnee te trekken. Het bedrag dat NAC ontvangt bij een transfer van Nemanja Gudelj, de solidariteitsbijdrage van 4.5 procent van de transfersom, wordt gebruikt om een deel van het tekort (700.000 euro) in de begroting te dekken. Dat gaf algemeen directeur Justin Goetzee onlangs nog aan.

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (39%)
  • Nee (30%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (31%)
226 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen