Volledig scherm
Curaçao viert de winnende treffer van Leandro Bacuna. © AFP

Carolina ziet Curaçao vanaf de bank geschiedenis schrijven

In de eerste wedstrijd (0-1-nederlaag tegen El Salvador) basisspeler, het tweede groepsduel met Honduras vrijdagnacht reserve. Vanaf de bank zag Jurich Carolina hoe Curaçao in het Amerikaanse Houston een historische 1-0-zege behaalde. 

Het was de eerste overwinning ooit voor de eilandbewoners uit de Caraïben in de strijd om de Gold Cup, het landentoernooi voor Noord- en Midden-Amerika. Een treffer van Leandro Bacuna, eveneens eentje met geschiedwaarde want de eerste ooit op de Gold Cup van Curaçao, vijf minuten voor rust was voldoende voor de zege op Honduras dat in 2010 en 2014 nog deelnemer aan het WK was. Eloy Room was van grote waarde voor de ploeg. De doelman die PSV verlaat, verrichtte vijftien reddingen.

Linksback Carolina, tot medio 2021 onder contract bij NAC, was na een matig optreden tegen El Salvador gepasseerd door de bondscoach en bleef negentig minuten op de bank. Ayron Statie van FC Lienden (tweede divisie) kreeg de voorkeur. Woensdagnacht neemt Curaçao het in de laatste groepswedstrijd op tegen op papier de sterkste opponent uit de poule; Jamaica. 

Stand groep C

1. Jamaica 2-4 
2. El Salvador 2-4
3. Curacao 2-3
4. Honduras 2-0