NAC wordt ook in Leeuwarden gesteund door de Yellow Army.
Volledig scherm
NAC wordt ook in Leeuwarden gesteund door de Yellow Army. © BSR Agency

Cambuur - NAC wordt ondanks de coronacrisis gespeeld met publiek én Bredase supporters

Terwijl alle voetbalwedstrijden in de provincie Noord-Brabant zijn uitgesteld vanwege het coronavirus, ook die van de betaald voetbalorganisaties PSV, Willem II en RKC, gaan de uitwedstrijden van Brabantse profclubs wél door aankomend weekend. Daarmee staat het sein op groen voor de topper Cambuur - NAC.

Het duel vrijdag (20.00 uur) tussen de koploper en de nummer vijf van de eerste divisie zal niet voor lege tribunes worden gespeeld, maar in een vol stadion. Ook de Bredase supporters zijn van harte welkom. Dat heeft de burgemeester van Leeuwarden én voorzitter van de veiligheidsregio Friesland Sybrand Buma woensdagmiddag aan de Bredase club laten weten. 

De KNVB, die eerder op de dag vanwege het coronavirus een crisisoverleg hield, zegt de richtlijnen van het RIVM en de GGD te volgen en laat de lokale veiligheidsregio’s vooralsnog beslissen of wedstrijden kunnen doorgaan of niet. 

In dit geval heeft Buma (veiligheidsregio Friesland, red.) gezegd dat hij op dit moment geen reden ziet om Cambuur - NAC te verbieden. Wel doet Buma een beroep op het gezonde verstand van de Bredase supporters en adviseert hen evenals NAC zelf bij griepverschijnselen thuis te blijven. Ongeveer 350 fans hebben een kaartje gekocht (bus- of autocombi) en zullen vrijdag naar Leeuwarden reizen om hun ploeg te steunen. Het Leeuwarder uitvak biedt plaats aan 400 toeschouwers.

Voor de thuisblijvers is het duel vrijdagavond rechtstreeks te volgen op zendgemachtigde FOX Sports. 

NAC-directeur Luuc Eisenga (midden) en technisch directeur van Go Ahead Eagles Leon Vlemmings (rechts) arriveren bij de KNVB voor overleg over de uitbraak van het coronavirus.
Volledig scherm
NAC-directeur Luuc Eisenga (midden) en technisch directeur van Go Ahead Eagles Leon Vlemmings (rechts) arriveren bij de KNVB voor overleg over de uitbraak van het coronavirus. © ANP

Poll

Wat te doen met de eerste divisie?

Wat te doen met de eerste divisie?

  • Wachten totdat er weer gevoetbald kan worden (31%)
  • Per direct stoppen (69%)
452 stemmen