Thomas Bruns.
Volledig scherm
Thomas Bruns. © BSR Agency

Bruns: ‘NAC is een mooie club, na het weekend neem ik een besluit’

NAC heeft in de tweede week van januari bij Thomas Bruns geïnformeerd naar diens status, dat heeft de middenvelder dinsdag bevestigd. De Bredase club heeft na het eerste contact niet volle bak doorgezet, omdat er eerst spelers moeten vertrekken voordat er ruimte is voor aanwas van buitenaf.

De 28-jarige Bruns staat tot medio 2021 onder contract bij Vitesse dat hem dit seizoen verhuurd heeft aan PEC Zwolle. Bij die club mag hij na een half jaar alweer vertrekken omdat hij amper speeltijd krijgt. De speler bleef begin deze maand thuis toen de Zwollenaren op trainingskamp gingen naar Spanje.

Volgens Bruns hebben meerdere clubs uit de eredivisie en eerste divisie belangstelling in hem getoond. Dat NAC in de eerste divisie uitkomt, een niveau waar Bruns nog nooit heeft geacteerd, hoeft geen belemmering te zijn. ,,NAC is een mooie club. Vorig jaar hadden ze ook interesse (technisch hart, red.), maar toen koos ik voor FC Groningen. Voor nu heb ik nog geen besluit genomen. Dat zal ik waarschijnlijk doen na het weekend in de laatste week dat de transfermarkt open is. Wat mij betreft zal het dan gaan om een huurovereenkomst.”

Na vijf goede jaren bij Heracles, de club waar Bruns is opgeleid, werd hij in 2017 ingelijfd door Vitesse. In zijn eerste jaar in Arnhem was hij onbetwist basisspeler. Het seizoen erop belandde hij op de bank en werd hij in de winterstop verhuurd aan FC Groningen waar hij een belangrijk aandeel had in de handhaving in de eredivisie.