Volledig scherm
PREMIUM
Mikhail Rosheuvel gaat de meegereisde fans toch bedanken. © BSR Agency

Broodvoetballers die totaal niet bij de clubcultuur passen zijn het failliet van dit NAC

videoNAC is NAC niet meer. De spelers laten opnieuw een club in de steek die ze deze zomer of anders volgend jaar weer zullen verlaten. Na het demasqué bij De Graafschap staat NAC zelfs laatste.

Benjamin van Leer gaat onder een houdbaar schot door en NAC valt in het land van Normaal als een porseleinen bord in duizend stukken uit elkaar. Het elftal heeft geen ziel, geen gezicht; eenlingen zijn het die vooral met zichzelf bezig zijn. In niets stralen de spelers uit dat zij voor het eredivisieleven van een stad strijden. Als makke lammetjes slenteren ze doodgemoedereerd over het Achterhoekse gras.

  1. NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis
    PREMIUM

    NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis

    Hoge pieken, diepe dalen. Het seizoen 2019-2020 is net over de helft en de ontknopingen vinden in april (eventuele bekerfinale) en mei (nacompetitie) pas plaats. Toch loont het de moeite om een zelfs voor NAC-begrippen krankzinnig seizoen nu al in beelden samen te vatten. Ga maar na; winnaar eerste periode, kansloos voor directie promotie, drie trainers versleten, vier verschillende assistenten en in de halve finale van de beker.