Volledig scherm
Ruud Brood blijft bij NAC. © BSR Agency

Brood ook komende twee seizoenen trainer van NAC

Ruud Brood blijft nog twee seizoenen trainer van NAC. Dat maakte de oefenmeester woensdag op ludieke wijze bekend. 

Via een telefonisch bericht werden de seizoenkaarthouders woensdag op de hoogte gebracht van het langere verblijf van de hoofdtrainer. Brood sprak de supporters toe en gaf aan tenminste twee seizoenen langer bij de Parel van het Zuiden voor de groep te staan.

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (77%)
  • Nee (23%)
6207 stemmen

Met Brood zijn meerdere gesprekken gevoerd inclusief voorstel, eisenpakket en tegenvoorstel. Samen met technisch directeur Tom Van den Abbeele is Brood er toch uitgekomen. Dat houdt in dat de oefenmeester 26 juni tijdens de eerste training wederom voor de groep staat.

Brood kwam afgelopen seizoen als vervanger van de opgestapte Mitchell van der Gaag. Buiten een kleine opleving kon de oefenmeester de Bredanaars echter niet voor degradatie behoeden. Desondanks was het draagvlak voor Brood zowel onder de beleidsbepalers als onder de achterban groot. De clubleiding ziet Brood als de aangewezen man om NAC terug naar de eredivisie te brengen.

  1. NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis
    PREMIUM

    NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis

    Hoge pieken, diepe dalen. Het seizoen 2019-2020 is net over de helft en de ontknopingen vinden in april (eventuele bekerfinale) en mei (nacompetitie) pas plaats. Toch loont het de moeite om een zelfs voor NAC-begrippen krankzinnig seizoen nu al in beelden samen te vatten. Ga maar na; winnaar eerste periode, kansloos voor directie promotie, drie trainers versleten, vier verschillende assistenten en in de halve finale van de beker.