Brood kritisch na puntenverlies: ‘Een hakje of chipje op het middenveld, dat kan niet’

videoNAC-trainer Ruud Brood baalde dat zijn ploeg de voorsprong bij Telstar weggaf na rust en zo punten morste (1-1). ,,De tweede helft bij vlagen erg slordig.”

,,Ik baal omdat ik de wedstrijd heb zien kantelen. We staan voor, maken een fantastische goal en hebben de controle. Maar de tweede helft geven we ruimte weg en een goal en waren we bij vlagen slordig. We hebben nooit meer echt grip op de wedstrijd kunnen hebben”, was zijn reactie na de 1-1.

Voor rust was er weinig aan de hand en zat NAC na de vroege openingsgoal van Huseyin Dogan op rozen. ,,We deden het goed, waren ook dicht bij de 0-2: een schot voorlangs van Van der Gaag, een volley van Dogan. We zaten er goed in, al zou het opbouwend iets beter kunnen. Ik heb toen gezegd: let op dat we in de tweede helft de duels blijven spelen en richting de zijkanten voetballen, want anders nemen zij het over en ligt het open. Dat hebben we niet goed gedaan.”

Kritisch was hij ook op het spel in balbezit, na rust. ,,Als je niet goed aan de bal bent, moet je een bal bij je houden. Met een hakje of chipje het middenveld omspelen, dat kan niet tegen zo'n team. Dat heb ik ook gezegd. Dan krijg je het tegen Telstar lastig. Bovendien: je moet ook omschakelen.”

Ruud Brood
Volledig scherm
Ruud Brood © BSR Agency

Poll

Wat te doen met de eerste divisie?

Wat te doen met de eerste divisie?

  • Wachten totdat er weer gevoetbald kan worden (33%)
  • Per direct stoppen (67%)
1062 stemmen