Ruud Brood.
Volledig scherm
Ruud Brood. © BSR Agency

Brood boos na zeperd NAC: ‘Als je mensen zo laat lopen, is dat een kwalijke zaak. Dat neem ik de spelers kwalijk’

,,Het is heel simpel”, zegt Ruud Brood na de ontluisterende 1-2-nederlaag tegen FC Den Bosch. ,,Als je twee keer niet meeloopt, wordt het moeilijk. Dan wordt het echt moeilijk. Dat neem ik wat jongens kwalijk, het was heel slecht gedekt.”

Oud-verdediger Brood ziet als trainer hoe NAC de bezoekers uit Den Bosch de vrije doortocht verlenen bij de doelpunten. “Als je mensen zo laat lopen, is dat een kwalijke zaak. Dat valt zwaar tegen. We geven de doelpunten weg. Dat neem ik de spelers kwalijk. Ik ben niet moedeloos, ik ben kwaad.”

Na rust speelde NAC weinig klaar. ,,De tweede helft was niet goed, klaar. We hebben niet als een team geopereerd en niet veel potten kunnen breken. We zijn wel veel in de zestien geweest, maar waren niet goed genoeg. Er gaat zeker wat veranderen. We kunnen wel leuk voetballen, maar je mag nooit zo beginnen aan de wedstrijd.” Daarmee refereerde de trainer aan de 0-1 na twee minuten spelen.

Brood: ,,Als ze niet met hun man meelopen, zullen we daar heel hard in zijn. Individueel moet je er alles aan willen doen om te winnen, dat heb ik bij de meeste gezien, maar niet bij iedereen. Daar gaan we het over hebben. Ik heb ook dingen gezien die ik niet wil zien, daar zullen maatregelen op volgen. We hebben nagelaten om het presteren.”

  1. Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-speler Abdellaoui

    Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-spe­ler Abdellaoui

    Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de aanslag op voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui. De voormalig speler van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap werd op woensdagavond 6 februari 2019 om half 12 ’s avonds op de George Sliekerkade in Amsterdam onder vuur genomen door een onbekende schutter. Abdellaoui overleefde de aanslag op zijn leven, maar een jaar na de aanslag doet de politie nog altijd pogingen om de aanslagpleger te vinden.