Volledig scherm
© Pro Shots

Brondeel terug onder de lat bij NAC dat koploper Jong PSV ontvangt

ZUNDERT – Jorn Brondeel keert na een absentie van één wedstrijd, vanwege een heupblessure, terug onder de lat bij NAC dat vrijdag (20.00 uur) koploper Jong PSV ontvangt. De Belg verdringt daarmee Andries Noppert die weer plaatsneemt op de bank. Voor de technische staf is Brondeel, ondanks het uitstekende optreden van Noppert als diens tijdelijke vervanger, de nummer één keeper.

Jeff Stans en Thomas Agyepong moeten het treffen met de beloften van PSV laten schieten. Giovanni Korte krijgt daardoor als rechtsbuiten zijn derde basisplaats op rij, terwijl Mounir el Allouchi de opengevallen plaats inneemt van de aan zijn enkel geblesseerde Stans. “Bij de beloften, op trainingen en in de oefenwedstrijd tegen Excelsior heeft Mounir het goed gedaan. Hij mag het nu laten zien op het middenveld”, aldus trainer Marinus Dijkhuizen.

Hij gaat er tevens vanuit dat Fabian Sporkslede vrijdag inzetbaar is. De rechtsback ontbrak donderdag op de afsluitende groepstraining vanwege een griepje. Hij werkte samen met de fysio enkel een lichte sessie af.

Voor Olivier Rommens komt het duel met zijn voormalige club te vroeg. De middenvelder is hersteld van zijn blessure, maar door Dijkhuizen nog niet opgenomen in de wedstrijdselectie. Van de laatste twee nieuwkomers, de verdedigers Shani O’Neill en Charni Ekangamene, begint alleen laatstgenoemde op de bank. De Belg Ekangamene is volgens Dijkhuizen verder dan O’Neill.

Bij Jong PSV is de verwachting dat Siem de Jong een uur meespeelt. De zesvoudig international moet bij de beloften wedstrijdritme opdoen nadat hij de laatste twee jaar bij Newcastle United amper aan spelen is toegekomen. De andere aanwinst van de Eindhovenaren, Oleksandr Zinchenko, doet niet mee in Breda.

Opstelling NAC
Brondeel; Sporkslede, Van Diermen, Verschueren, Smith-Brown; Nijholt, El Allouchi, Haemhouts; Korte, Dessers en Barker.