Kees Luijckx mikt op een terugkeer naar Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Kees Luijckx mikt op een terugkeer naar Nederland. © PICS UNITED

‘Bredanaar’ Luijckx mikt op terugkeer naar Nederland en voelt leed NAC-supporters: ‘Ze zijn te groot voor de club’

Kees Luijckx mikt op een terugkeer naar Nederland. De oud-NAC’er is begonnen aan de voorbereiding op zijn laatste half jaar bij het Deense SønderjyskE, waar zijn contract afloopt. Hij volgt zijn oude werkgever nog altijd met bovengemiddelde interesse. 

Hij streek in 2015 neer in Denemarken, na avonturen bij het Hongaarse Videoton FC en het Griekse Niki Volou. Sinds de entree van Luijckx maakte SønderjyskE een flinke ontwikkeling door. De budgetten en verwachtingen stegen. Europees voetbal werd behaald. Nu staan Luijckx en de zijnen slechts op een teleurstellende elfde plaats in een competitie van veertien. ,,Qua budget kan deze club wedijveren met diverse eredivisieclubs. We zijn een volwaardige Superligaen-club geworden. Dat had men tien jaar geleden niet kunnen verzinnen. Maar de klad is erin gekomen. ”

  1. Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-speler Abdellaoui

    Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-spe­ler Abdellaoui

    Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de aanslag op voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui. De voormalig speler van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap werd op woensdagavond 6 februari 2019 om half 12 ’s avonds op de George Sliekerkade in Amsterdam onder vuur genomen door een onbekende schutter. Abdellaoui overleefde de aanslag op zijn leven, maar een jaar na de aanslag doet de politie nog altijd pogingen om de aanslagpleger te vinden.