Volledig scherm
PREMIUM
Mike van Beijnen © Willem II

Bredaas talent Mike van Beijnen krijgt kans van NAC

Mike van Beijnen krijgt in de voorbereiding een serieuze kans om een contract af te dwingen bij NAC. Over twee weken meldt hij zich op het trainingscomplex in Zundert voor de verplichte fitheidstesten. Op 30 juni sluit hij aan bij de selectie voor de eerste sessie onder leiding van de nieuwe trainer Mitchell van der Gaag, dat zeggen direct ingewijden.

De 19-jarige Van Beijnen (begonnen bij SAB en The Gunners) is een opkomende rechtsback met een sterke drang naar voren die op alle posities aan de rechterkant gebruikt kan worden. Het afgelopen half jaar zat hij bij de onder 19 van PSV waar hij onder leiding van Mark van Bommel louter oefenwedstrijden speelde. Hij was midden in het seizoen overgekomen van Willem II en mocht daardoor geen officiële duels spelen.

  1. Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen
    column

    Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen

    3-0! Elf maanden geleden wordt tegen Heerenveen nog een jaar eredivisievoetbal in Breda veilig gesteld. En hoe! Op een zonnige zondagmiddag redt NAC op indrukwekkende wijze zijn geel-zwarte huid. Het gevoel dat overheerst is een gevoel van ongekende trots en intense vreugde. De euforische Yellow Army viert dronken van geluk én met (toen nog) hectoliters Bavaria uitbundig feest. Veilig! Zelfs de Grote Kerk lijkt deze zondag een big smile op haar gezicht te hebben.