Volledig scherm
Lieke Martens (met beker) komt 5 oktober naar het Rat Verlegh Stadion. © Pro Shots

Breda ontvangt Oranje Leeuwinnen voor allesbeslissende WK play-offs

Het Rat Verlegh Stadion is vrijdag 5 oktober het decor van het WK-kwalificatieduel tussen de vrouwen van Nederland en Denemarken. Gelijktijdig die dag is NAC voor de eredivisie te gast bij FC Utrecht. 

Maandag maakte de KNVB bekend dat het Breda als speelstad heeft aangewezen voor de eerste wedstrijd in de play-offs van de WK-kwalificatie. De Leeuwinnen ontvangen Denemarken, het land dat het vorig jaar in de EK-finale met 4-2 versloeg. Grote ster van Oranje is aanvalster Lieke Martens die voor FC Barcelona uitkomt en de vriendin is van NAC-doelman Benjamin van Leer.

Internationaal

Het Rat Verlegh Stadion is bekend met internationaal voetbal. Naast de Europa League duels van NAC werden tijdens het in Nederland gehouden EK van vorige zomer vijf wedstrijden in Breda afgewerkt. Waaronder de halve finale tussen Denemarken en Oostenrijk.

Als de Nederlandse vrouwen begin oktober over twee wedstrijden te sterk zijn voor Denemarken, wacht in de finale van play-offs de winnaar van het tweeluik Zwitserland - België. Het WK wordt in juni 2019 in Frankrijk gehouden.