Volledig scherm
© Pro Shots

Borahsasar krijgt geen rugnummer, Brondeel kiest 26

BREDA – Bij het verdelen van de vaste rugnummers voor het nieuwe seizoen heeft Hakim Borahsasar geen nummer gekregen. NAC gaat er nog steeds vanuit dat de overbodige spits op korte termijn vertrekt.

Ook proefspeler Fisayo Adarabioyo ontbreekt in de lijst. Pas als de spits en NAC tot een akkoord zijn gekomen om met elkaar in zee te gaan, zal hij in de lijst worden opgenomen.
De meest opvallende keuze is die van doelman Jorn Brondeel. De opvolger van Jelle ten Rouwelaar speelt op eigen verzoek met het getal 26 in plaats van het traditionele 1.


Rugnummers NAC
1. Andries Noppert, 12. Sven van der Maaten, 26. Jorn Brondeel.

2. Fabian Sporkslede, 4. Kevin van Diermen, 25. Jesse van Bezooijzen, 18. Bart Meijers, 22. Gino Demon, 5. Ashley Smith-Brown.

6. Gianluca Nijholt, 8. Robbie Haemhouts, 10. Jeff Stans, 14. Olivier Rommens, 15. Grad Damen, 27 Mounir el Allouchi, 24. Feyo Glim, 23. Vinnie Vermeer.

20. Thomas Agyepong, 7. Giovanni Korte, 9. Cyriel Dessers, 11. Danny Verbeek.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet.