Bij NAC vertrokken Brusselers kan eindelijk weer lachen na goal in derby: ‘Alle frustratie kwam eruit’

VIDEOBodi Brusselers (20) is net twee weken binnen bij Helmond Sport, maar kan voorlopig niet meer stuk. Hij maakte op fraaie wijze de winnende goal in de derby met FC Eindhoven. Ook voor hemzelf een opsteker. ,,Ik heb echt een hele zware periode gehad, alle frustratie kwam eruit bij dat schot.”

Brusselers lag er maanden uit met een vervelende blessure in de liesstreek en kreeg daarna bij NAC te horen dat hij mocht vertrekken. ,,NAC vond het onvoldoende, ik heb nog wel twee weken mee mogen trainen en mocht daarna op zoek naar een andere club. Alleen lieten ze me niet zo makkelijk gaan, pas aan het einde van hebben ze mijn contract afgekocht”, zegt Brusselers. Vervolgens bood Leon Vlemmings hem de kans om aan te sluiten bij Helmond Sport. Wel op amateurbasis. ,,Dat maakt me niks uit. Ik heb die kans met beide handen aangepakt.”

Volwassener

Verder sprak de aanvallende middenvelder nog van ‘een hele zware periode van 7 tot 8 maanden’. Bij Helmond Sport speelde hij vorig seizoen voor de winterstop alles, maar lag hij er daarna dus lang uit met die liesblessure. Ook fysiek oogt hij nu sterker dan een jaar geleden. ,,Ik heb het idee dat ik een stuk volwassener ben geworden, ja. Vorig jaar betrapte ik me er vaak op dat ik onrustig was aan de bal, nu ben ik rustiger geworden”, benadrukt Brusselers. Vorig seizoen kwam hij in een half seizoen maar tot één doelpunt, die heeft hij nu al te pakken. ,,Vorig jaar was veel te weinig, nu had ik er een stuk minder lang voor nodig. Dit smaakt wel naar meer”, grijnst hij. 

Volledig scherm
Bodi Brusselers viert de 1-0 met zijn medespelers en de supporters. © BSR Agency