Volledig scherm
© Pro Shots

Bij extra jaar eerste divisie is open dag NAC op 13 augustus

BREDA – De traditionele open dag van NAC wordt dit jaar gehouden op zondag 13 augustus in het eigen Rat Verleghstadion. Dat heeft de Bredase club woensdag bekendgemaakt. Er wordt die dag geen oefenwedstrijd gespeeld. Behalve als er zich last-minute een buitenkansje aandient.

Mocht NAC promoveren naar de eredivisie, wordt de open dag verschoven naar het eerste weekend van september, omdat er dan een interlandprogramma op de rol staat.
De eredivisie start volgend seizoen namelijk in het weekend van 12/13 augustus. De eerste divisie begint een week later in het weekend van 19/20 augustus. Dat is twee weken later ten opzichte van dit seizoen.

De open dag eerder houden is niet mogelijk, omdat Breda als gastheer fungeert voor het EK voor vrouwen. Op donderdag 3 augustus is het Rat Verleghstadion speellocatie van de halve finale van die titelstrijd.

In Breda staan de volgende EK-wedstrijden gepland deze zomer.
Maandag 17 juli: Duitsland – Zweden
Donderdag 20 juli: Noorwegen – België
Zondag 23 juli: Engeland – Spanje
Woensdag 26 juli: Zwitserland – Frankrijk
Donderdag 3 augustus: halve finale

De eerste oefenwedstrijd van NAC in de voorbereiding op het nieuwe seizoen is op zaterdag 1 juli. Op het complex van Zundert is de Zundertse selectie dan de tegenstander.

  1. Columnisten vegen de vloer aan met NAC: 'Is er werkelijk geen betere keeper te vinden?'

    Columnisten vegen de vloer aan met NAC: 'Is er werkelijk geen betere keeper te vinden?'

    'Ik weet niet of iemand de mensen van NAC al verklapt heeft dat hij eigenlijk helemaal geen keeper is. Zou er in de Jupiler League geen betere keeper te vinden zijn?' Pittige teksten van Ronald Waterreus woensdag in zijn wekelijkse column in het toonaangevende voetbalweekblad Voetbal International. Daarin kapittelt de oud-keeper van onder andere PSV op een weinig genuanceerde wijze het keepersbeleid van NAC.

poll

De 0-8 is de schuld van Vreven

De 0-8 is de schuld van Vreven

  • Ja (40%)
  • Nee (60%)
1479 stemmen