Volledig scherm
© Pro Shots

Beschadigde Dijkhuizen betere trainer geworden bij NAC

HILVERSUM – “De laatste twee jaar heb ik de keerzijde gezien. Ik ben wel beschadigd ja”, zegt Marinus Dijkhuizen over zijn periodes bij Brentford en met name NAC. Bij beide clubs werd hij ontslagen. “Maar ik ben nu ook een betere trainer dan twee jaar geleden. Vervelend alleen dat ik nu thuis zit.”

De trainer schoof zondagochtend aan bij het FOX-programma ‘De Tafel van Kees’ om te praten over zijn tumultueuze tijd bij NAC waar hij vlak voor kerst zijn congé kreeg. “Tegen sterkere tegenstanders pakten we op een gegeven moment weinig punten waardoor we zakten op de ranglijst. Dan komt er druk op. Ontstaat er een bepaalde dynamiek, omdat veel mensen binnen de club er iets van vinden.”.

Dynamiek
Aan presentator Kees Jansma en sidekick Hans Kraay jr. legt hij uit wat hij precies bedoelt met die dynamiek. “De afgelopen jaren is erbij NAC veel misgegaan. Naar buiten toe wordt de druk echter niet weggenomen. Het is namelijk belangrijk dat er veel seizoenkaarten verkocht worden en dat sponsors niet weggaan. Dat zijn eigenlijk de enige twee inkomsten die NAC heeft. Daarnaast zijn er intern veel stromingen die zich overal mee bemoeien en invloed willen uitoefenen op het beleid. En dan zijn er ook nog de supporters en de media. Van alle kanten is er druk.”

Op 23 december kreeg Dijkhuizen van technisch directeur Hans Smulders en commissaris Jon Peek uiteindelijk te horen dat hij per direct aan de kant werd gezet. “Twee keer dacht ik: ‘Ik lig eruit.' Dat was na Eindhoven uit (6-2-nederlaag) en Almere City (3-1-zege). Nu kwam het als een verrassing. Met name de timing vond ik ongepast. Zo vlak voor kerst. Dat komt extra hard aan. Nee, ik heb daarna geen contact gehad met Smulders. Geen behoefte aan. Dat is iets voor later.”