Volledig scherm
ANP Archiefbeeld

Berry van Nes commissaris commerciële zaken

BREDA – Berry van Nes treedt toe tot de raad van commissarissen van NAC en krijgt de portefeuille commerciële zaken. Gisteren tijdens de aandeelhoudersvergadering werd Van Nes voorgedragen.

De Bredase ondernemer én NAC-supporter gaat een termijn van drie jaar aan en is daarmee de opvolger van John Peek die sinds kort commissaris technische zaken is van de Bredase club. Peek is de opvolger van de vorig jaar opgestapte Hubert Baardemans.

Voorzitter van de zevenkoppige rvc is nog altijd Joost Gielen wiens driejarige termijn eind januari afloopt. Begin dit jaar zijn Joost van Mierlo (juridisch) en Bernard Kin (afgevaardigde aandeelhouders) voor nog eens drie jaar herbenoemd. Cécile Koekkoek (communicatie) en Berry de Kort (financiën) completeren het zevental toezichthouders van de Bredase eerstedivisionist.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet.