Volledig scherm
© Pro Shots

Belgen in trek bij NAC: zeven spelers plus de trainer

BREDA – Met de komst van Chiro N’Toko is het aantal Belgen bij NAC op een totaal zeven gekomen. Een clubrecord. Allemaal zijn ze gehaald onder leiding van technisch directeur Hans Smulders. Daarnaast is de trainer van de Bredase eerstedivisionist ook een Belg, de 43-jarige Stijn Vreven.

Het Belgisch contingent is als volgt samengesteld: doelman Jorn Brondeel (2018*), de centrale verdedigers N’Toko (2018) en Arno Verschueren (2019), linksback Charni Ekangamene (2017*), de middenvelders Robbie Haemhouts (2019) en Olivier Rommens (2019) en aanvaller Cyriel Dessers (2019). Brondeel en Ekangamene zijn gehuurd van respectievelijk Lierse SK en Zulte-Waregem.

Van het zevental Belgische contractspelers zijn Rommens (jeugd PSV, Jong PSV), Haemhouts (NAC, FC Den Bosch, FC Emmen, FC Omniworld, Helmond Sport en Willem II) en N'Toko (AGOVV, ADO Den Haag, FC Eindhoven en Cambuur) al jaren actief in Nederland.

Bij de vorige werkgever van Smulders, FC Eindhoven, zaten in het seizoen 2015/2016 zelfs elf Belgische spelers in de selectie. Een compleet elftal. Opvallend is dat het over het algemeen allemaal Vlamingen zijn, zoals bij NAC dit jaar het geval is.

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (40%)
  • Nee (31%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (29%)
311 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen