Volledig scherm
Cyriel Dessers poseert met het shirt van NAC.

Belgen blij bij NAC: 'Meteen een goed gevoel'

ZUNDERT - NAC legde donderdag twee Belgen vast, keeper Jorn Brondeel en spits Cyriel Dessers. Dat maakt de elftalfoto, die vandaag gemaakt wordt, een stuk leuker. De twee zijn blij met hun transfers.

"Ik had daar meteen een goed gevoel bij, ook bij de trainer. NAC is een mooie traditieclub", vertelde spits Dessers (21) over de interesse van de Bredase ploeg. "Het is jammer van de sportieve situatie die er nu is, maar het is aan ons als spelers om dat om te draaien", vervolgde hij. Dessers mocht in de winterstop nogn iet verhuurd worden van Lokeren, maar de Belgische club was nu bereid om hem te laten gaan.

De komst van Jorn Brondeel is een heel ander verhaal. De doelman van Lierse SK werd vorige week benaderd door NAC. "Het kwam totaal onverwacht. Daarna is het rap gegaan”, zei de Belg. Donderdag stond hij al op het trainingsveld in Zundert. Wat hij weet van NAC? Niet veel moet Brondeel bekennen. „Ik kan niet zeggen dat ik NAC gevolgd heb."

Kans
Het mag duidelijk zijn. Brondeel is een speler die nu eens niet kiest voor NAC omdat er zo’n geweldige sfeer hangt in het Rat Verlegh Stadion. "Ik zie het vooral als een kans om me verder te ontwikkelen als keeper. NAC en het Nederlandse voetbal schat ik toch net iets hoger in dan Lierse en de Belgische tweede klasse. Gelukkig besloot Lierse mij deze kans te geven."

Slagkracht
Brondeel was onder de indruk van de slagkracht van NAC en het feit dat Smulders kennelijk aanvoelde dat er zaken te doen waren. „Chapeau voor hoe ze de koe bij de horens gevat hebben. Ze hebben er echt werk van gemaakt. Andere clubs praten en informeren. Maar uiteindelijk komt het op de lange baan. NAC heeft getoond dat het voor mij wil gaan, dat geeft me vertrouwen en een goed gevoel.”

Volledig scherm
Jorn Brondeel stond donderdag al op het trainingsveld van NAC.

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (37%)
  • Nee (32%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (31%)
198 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen