Volledig scherm
Olivier Rommens en Shane O'Neill © Pro Shots

Basisteam NAC bestaat bijna volledig uit buitenlandse spelers

BREDA – Na de zeven huurlingen waarmee NAC aan de tweede helft begon tegen FC Den Bosch afgelopen vrijdag, bereikte de Bredase eerstedivisionist maandag een andere mijlpaal. Tegen FC Dordrecht startte het met tien buitenlanders aan de wedstrijd.

Van de elf basisspelers maandag was alleen Bosschenaar Danny Verbeek in het bezit van de Nederlandse nationaliteit. Het elftal bestond uit vijf Belgen (Jorn Brondeel, Chiro Ntoko, Olivier Rommens, Arno Verschueren en Cyriel Dessers), twee Engelsen (James Horsfield en Ashley Smith-Brown), een Amerikaan (Shane O’Neill) een Spanjaard (Manu Garcia) en een Ghanees (Thomas Agyepong).

Veertien
In totaal herbergt de selectie van NAC een totaal van veertien buitenlandse spelers. Acht daarvan zijn er gehuurd. De twee Engelsen Brandon Barker en Fisayo Aadarabioyo en de Belgen Robbie Haemhouts Charni Ekangamene completeren het buitenlandse gezelschap bij NAC. België levert met zeven man de meeste voetballers van buiten de landsgrenzen.
Daarnaast zijn Mounir el Allouchi (Nederland/Marokko) en Richelor Sprangers (Nederland/Haïti) in het bezit van een dubbel paspoort. Evenals Ntoko en Ekangamene die naast hun Belgische ook de Congolese nationaliteit hebben, terwijl Adarabioyo ook voor Nigeria mag uitkomen en O’Neill Ierse roots heeft.