Volledig scherm
© Pro Shots

Basisplaats Oosterwijk bij NAC, N Toko niet fit genoeg

ZUNDERT – Jari Oosterwijk maakt vrijdag (20.00 uur) tegen FC Den Bosch meteen als basisspeler zijn debuut voor NAC. De spits vervangt de geschorste Cyriel Dessers. Dat heeft trainer Stijn Vreven na de afsluitende training bevestigd.

Vreven over zijn laatste aanwinst Oosterwijk: “Hij is een ander type als Cyriel. Jari is balvaster en is op meerdere posities voorin inzetbaar. Het profiel van de tweede spits is niet belangrijk. Het gaat om de afspraken in balverlies en balbezit. Jari kan alleen spelen, Cyriel kan alleen spelen, maar ze kunnen ook samenspelen. Ik heb nu meerdere opties.”

N Toko
Chiro N Toko ontbreekt centraal achterin tegen FC Den Bosch dat vorige week tegen Jong Ajax een ongeslagen reeks van zes wedstrijden tot een einde zag komen. De centrale verdediger is nog altijd niet fit genoeg en blijft last houden van zijn hamstring. De verwachting is dat het treffen met FC Dordrecht aanstaande maandag ook te vroeg komt. Met het vertrek van Kevin van Diermen naar De Graafschap is de spoeling plotseling dun in het hart van de verdediging.

Jesse van Bezooijen is volgens trainer Stijn Vreven op dit moment geen optie, omdat hij te weinig wedstrijden in de benen heeft. “Ik heb Olivier Rommens en Bart Meijers voor die positie. Daar ga ik een keuze tussen maken.” Afgaande op de trainingen deze week lijkt Rommens de beste papieren te hebben om samen met Shane O’Neill een koppel te vormen.

Balans
De verwachting is dat Vreven verder in grote lijnen vasthoudt aan het elftal dat MVV op 1-1 hield. Met Oosterwijk dus voor Dessers en Rommens als vervanger van de vertrokken Van Diermen, omdat N Toko niet fit is. Vreven wil in Den Bosch een NAC zien dat meer lef aan de bal heeft. “Sinds ik gekomen ben, hebben we organisatorisch serieus vooruitgang geboekt. Nu moeten de creatieve en aanvallende spelers balans vinden in het verdedigende werk en vrijuit spelen in balbezit. Dan zal het positiespel beter worden, zullen we meer kansen krijgen en meer doelpunten maken.”

De wedstrijd tegen FC Den Bosch staat onder leiding van eredivisionist Pol van Boekel.

Vermoedelijke opstelling
Brondeel; Sporkslede, O’Neill, Rommens, Smith-Brown; Verschueren, Garcia, Haemhouts; Korte, Oosterwijk en Agyepong.