Volledig scherm
© Pro Shots

Barker en El Allouchi serieuze twijfelgevallen bij NAC

ZUNDERT – Het zit trainer Marinus Dijkhuizen niet bepaald mee in aanloop naar de belangrijke uitwedstrijd tegen Cambuur vrijdag (20.00 uur). Naast het wegvallen van Bodi Brusselers (gebroken arm), zijn Mounir el Allouchi en Brandon Barker serieuze twijfelgevallen gaf hij donderdagochtend na de afsluitende training aan.
Vrijdag, op de dag van de wedstrijd, zal bekeken worden of Barker en El Allouchi (enkel) inzetbaar zijn in Leeuwarden. Beiden verlieten donderdag voortijdig de training. Barker heeft last van zijn knie, terwijl El Allouchi door zijn enkel is gegaan. Het is voor Dijkhuizen te hopen dat in ieder geval een van de twee aanvallers in actie kan komen is. Want Danny Verbeek (schouder) en Thomas Agyepong (hamstring) zijn al langer niet inzetbaar. Terwijl Bodi Brusselers woensdag op de training zijn linkerarm op twee plaatsen brak. “Die zal tot de winterstop niet meer spelen voor ons. Heel vervelend”, aldus Dijkhuizen.

Alleen centrumspits Cyriel Dessers en vleugelaanvaller Giovanni Korte zijn volledig fit. Stormram Fisayo Adarabioyo en David Faupala, die op alle posities voorin uit de voeten kan, zijn nog niet goed genoeg voor een basisplaats.
Mochten Barker en El Allouchi daadwerkelijk verstek laten gaan, dan zal Dijkhuizen moeten sleutelen aan het 4-3-3-systeem. “Maar dat heeft niet mijn voorkeur. Ik ga er wel vanuit dat een van de twee kan spelen. Mounir zou eventueel ook van de vleugel kunnen spelen.”

Op het middenveld en in de verdediging kent Dijkhuizen minder problemen. Zijn intentie is derhalve om aan dezelfde namen vasthouden die vorige week koploper VVV op 0-0 hielden. Dat betekent onder meer dat Kevin van Diermen voorlopig veroordeeld is tot een plaats op de reservebank en dat Shane O’Neill en Arno Verschueren het centrale duo achterin blijven vormen.

Vanuit Breda reizen 130 supporters het elftal achterna dat uit de laatste zes wedstrijden slechts zeven punten pakte en op de ranglijst is weggezakt naar de zesde plaats.

Opstelling NAC
Brondeel: Sporkslede, O’Neill, Verschueren, Smith-Brown; Stans, Rommens, Nijholt; Korte, Dessers en Barker / El Allouchi.