Ballenjongen NAC gaat viraal na spel met de fans: ‘Die bal moet naar F7'

videoNAC won vrijdagavond in een uitzinnig Rat Verlegh Stadion voor de derde keer op rij een competitiewedstrijd. Cambuur werd met 1-0 verslagen. Voor tenminste één ballenjongen was het een onvergetelijk Avondje NAC. Op Dumpert werd een video van de smaakmaker bijna 200.000 keer bekeken.

Na een ludieke, regelmatig terugkerende actie van de supporters, die een bal via de aangrenzende vakken van de B-Side naar F7 (eretribune) wilden brengen, stal de ballenjongen de show. Onder luid gezang, ‘Die bal moet naar F7!’, bleek de jonge knul de initiator van een hoop supportersvertier. Toen na de eerste poging de bal niet verder dan F6 reikte, besloot hij de stoute schoenen aan te trekken. 

Naar alle waarschijnlijkheid geheel tegen alle protocollen in werd de bal opgepikt rondom de middenlijn en opnieuw het opgezweepte publiek achter het doel ingeschoten. Dit enkele malen herhalend, omdat de bal steeds op de grens van einddoel F7 strandde. 

Op Dumpert trok de video veel bekijks. Bijna 200.000 mensen bekeken de drie minuten durende show van de ballenjongen uit Breda. Ook via sociale media zagen duizenden mensen de activiteiten op de Bredase tribunes.

Volledig scherm
De ballenjongen van NAC wordt toegejuicht door de B-Side. © BN DeStem