Balende Stokkers: ‘Je zou de bal met aanvaller en al over de boarding kunnen schoppen’

videoDe vraag hoe het nog zo mis kon gaan, kon Finn Stokkers niet beantwoorden. Hij leek matchwinner te worden met zijn treffer, maar zag hoe Volendam er in de slotfase met de punten vandoor ging. ,,Persoonlijk begrijp ik er helemaal niks van. We moeten dit over de streep trekken.”

,,Hoe dit kon? Goede vraag. Dat moeten we gaan bekijken met de beelden. Dat er een hoop mis ging in de slotfase is duidelijk. Je zou de bal met aanvaller en al over de boarding kunnen schoppen, maar dat doen we niet. We zijn ervaren genoeg, dit moeten we over de streep trekken, hoe slecht we ook gespeeld hebben. Als je vijf minuten voor tijd nog op 0-1 voorsprong staat en uiteindelijk met 2-1 verliest, dan zie je de drie punten door je vingers glippen”, vervolgt de man van de 0-1. 

Over het slordige spel van NAC, vooral voor rust, zei hij: ,,Volendam is een goede ploeg, maar bij ons zat er niet genoeg tempo in. We moesten nauwkeuriger zijn. Die combinatie maakte het dat Volendam zo goed leek. Maar ons niveau moet hoger. We kunnen het, maar hebben het vandaag niet laten zien.”

Volledig scherm
Finn Stokkers baalt na de nederlaag van NAC © Dennis Kas
  1. NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis
    PREMIUM

    NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis

    Hoge pieken, diepe dalen. Het seizoen 2019-2020 is net over de helft en de ontknopingen vinden in april (eventuele bekerfinale) en mei (nacompetitie) pas plaats. Toch loont het de moeite om een zelfs voor NAC-begrippen krankzinnig seizoen nu al in beelden samen te vatten. Ga maar na; winnaar eerste periode, kansloos voor directie promotie, drie trainers versleten, vier verschillende assistenten en in de halve finale van de beker.