Azzagari gaat over het uitgestrekte been van Loen, Balker kijkt toe.
Volledig scherm
Azzagari gaat over het uitgestrekte been van Loen, Balker kijkt toe. © BSR Agency

Azzagari belangrijk voor NAC: ‘Ik voelde een stap op mijn voet, penalty’

Hoon was zijn deel na de schwalbe maandag in Amsterdam, lof kreeg hij vrijdag voor de uitgenaste wijze waarop hij een strafschop versierde. Yassine Azzagari hielp NAC met een slimmigheidje aan een strafschop die drie punten waard was.

Er was miscommunicatie, ik hoorde ze praten en ik ging er met de gegenpressing volle bak voor”, zegt Azzagari. ,,Bij Almere City keken ze naar elkaar, ik tikte net de bal aan en de verdediger raakte me. Maandag wilde ik te graag, daar heb van geleerd. Nu was het wel een penalty. Ik voelde een stap op mijn voet. ‘Als ik nu naar de grond ga, is de kans heel groot dat de scheids hem geeft’, dacht ik.”

Humor

De matchwinners van gisteren, Jan Paul van Hecke (uitvoerder) en Azzagari (veroorzaker), werden na hun theatrale duikelingen tegen Jong Ajax met een flinke dosis voetbalhumor deze week terechtgewezen. Trainer Peter Hyballa: “De dag na de wedstrijd heb ik JP op zijn schouder getikt en daarna gedaan alsof ik pijn had, ahhhh. Hij zei meteen: trainer, ik heb het begrepen. Het is ook helemaal niet zijn stijl om zo te vallen na een duw. Iedereen moest lachen, net als de schwalbe van Yassine. Binnen de groepsapp van de spelers is de video daarvan rondgegaan.”

Azzagari over de pingel: ,,Bij onder 19 nam JP ze vorig jaar altijd en dit seizoen ook bij Jong NAC. JP is weliswaar een verdediger maar heeft een goede penalty. Ik hem van hem genoten en we hebben geleerd van maandag.”

Kilometervreter

Hyballa ziet in Azzagari een speler die van zestien naar zestien draaft. ,,Ik krijg al de bijnaam ‘de kilometervreter’. In het begin was het even wennen met de trainer, maar hij houdt van het voetbal waar ik van houd. Hij is een ander kaliber trainer dan ik hiervoor heb gehad, dat is alleen maar goed voor mij.” Met zijn tweede basisplaats in vijf dagen drukt de middenvelder zijn neus aan het venster. ,,Ik ben niet terug, maar net gestart.”