Volledig scherm
Danny Verbeek (midden) in duel met Derre Kwee. Links: Sjoerd Ars. © ProShots

Australisch avontuur lonkt voor Danny Verbeek: 'Ik zie meer plusjes dan minnetjes'

ZUNDERT - Danny Verbeek ging vrijdag 'gewoon' mee op de de teamfoto van NAC. Daarmee is volgens hem echter niet gezegd, dat hij zijn keuze al heeft gemaakt. Begin deze week liet de aanvallers immers weten dat hij het besluit of hij wel of niet zijn contract uitdient bij NAC wilde nemen voor de jaarlijkse fotopersdag van de club. "Ik ben serieus in gesprek met Sydney FC. Dat is een aanlokkelijk avontuur, maar ik wil met het oog op mijn jonge gezinnetje nu ook weer niet over een nacht ijs gaan. Ik moet er dus nog eens goed over nadenken."

Een knoop heeft Verbeek inmiddels al wel doorgehakt: "Het wordt NAC of Sydney FC. Alle andere dingen heb ik afgezegd." Sydney FC is de club van Graham Arnold, de Aussie die in de jaren negentig bij NAC furore maakte als spits. "Ik kende hem niet", zegt Verbeek.

"Natuurlijk heb ik mensen gesproken die er gespeeld hebben. Pascal Bosschaart onder andere. De verhalen die ik hoor zijn enkel en alleen positief. Toch is het geen gemakkelijke stap. Je haalt je gezin uit de comfortzone bijvoorbeeld. Maar als ik eerlijk ben zie ik voorlopig meer plusjes dan minnetjes als het gaat over het spelen voor Sydney FC."

De Australische A-league begint in oktober. De training start in augustus.

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (38%)
  • Nee (33%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (29%)
466 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen