Volledig scherm
Sadiq Umar © Pro Shots

AS Roma verhuurt Sadiq Umar voor de vierde keer, Glasgow Rangers nieuwe bestemming

De man die NAC in de wintermaanden met onnavolgbare acties, doelpunten en assists aan zeven vitale punten hielp in de sterke reeks tegen FC Groningen (1-1), Feyenoord (2-1-zege) en ADO Den Haag (0-2-zege) vervolgt zijn loopbaan in Schotland. 

Glasgow Rangers is de nieuwe bestemming van Sadiq Umar. De 21-jarige Nigeriaan die sinds de zomer van 2016 voor de vierde keer verhuurd wordt door AS Roma. Na Bologna, Torino (beide Serie A) en begin dit jaar NAC wordt de 1.92 meter lange Umar voor een seizoen ondergebracht in Glasgow. Umar heeft bij de Romeinen een contract voor nog twee jaar, maar de vraag is of hij daar ooit zal doorbreken.

In de periode februari-april speelde Umar twaalf wedstrijden (zes basisplaatsen en zes invalbeurten) voor NAC. Daarin scoorde hij vijf keer, had hij een assist en versierde twee strafschoppen. Zijn impact in die 621 minuten was onmiskenbaar groot. 

Umar is de vierde huurling van vorig seizoen met een nieuwe club. Pablo Marí (Deportivo la Coruña), Jose Angeliño (PSV) en Manu García (Toulouse) gingen hem voor. Paolo Fernandes (Manchester City) is samen met Lucas Schoofs (AA Gent) dan weer de enige van het contingent huurlingen die terug is gekeerd in Breda.