Volledig scherm
© Pro Shots

Arbitragezaak van de baan, contract Lazic ontbonden

BREDA – NAC en Vlatko Lazic zijn per direct uit elkaar gegaan. Het contract van de speler, dat nog één jaar doorliep, is donderdag ontbonden. Lazic is nu vrij om te gaan en staan waar hij wil. Hij vertrekt transfervrij uit Breda en gaat op zoek naar een ‘nieuwe uitdaging.’

Daarmee is een aanstaande arbitragezaak van de baan. Volgens de Bredase clubleiding had Lazic tot vier keer toe te kennen gegeven dat hij zich nog moeilijk kon motiveren, nadat hij salarisverhoging was misgelopen omdat de club niet was gepromoveerd naar de eredivisie. Daarop besloot technisch directeur Hans Smulders dat Lazic niet meer welkom was. “Vlatko heeft recht op arbeid, maar ook de plicht om inzet te tonen. Hij heeft gezegd dat hij zich nog moeilijk kan motiveren. Dan houd het op. Vlatko heeft zijn hand overspeeld”, zei eerder deze week nog.

Lazic was de enige speler die vorig jaar in de zomer gehaald was zonder een clausule in zijn contract. Pas als NAC zou de multifunctionele speler meer gaan verdienen. In de eerste divisie verdiende hij een kleine 50.000 euro bruto per jaar. Beduidend minder dan de overige spelers die vorige zomer werden gehaald.

“Er zijn de afgelopen tijd veel dingen gebeurd”, zegt Lazic. “Ik ben blij dat er een oplossing is. In welke richting dan ook. Alleen mis ik de club wel eerlijk gezegd. Er werken veel warme mensen en NAC blijft ondanks alles een mooie club.”