Anouar Kali: ‘Degradatie was niet nodig geweest’

videoAnouar Kali bestempelt de degradatie van NAC als ‘iets van het hele seizoen’. ,,Er is veel onrust geweest, er speelden veel randzaken. Dat we gedegradeerd zijn was niet nodig geweest als je ziet wat voor kwaliteiten we in de selectie hebben.  Meer dan teams die om ons heen staan. Het had niet gehoeven, niet gemoeten ook.” 

Tegen SC Heerenveen probeerde NAC er nog wat van te maken, vond Kali. ,,We hebben inzet getoond, kregen kansen maar maakten ’m niet. Dat speelt heel het seizoen al. Da de 1-0 voor Heerenveen kwamen we nog terug tot 1-1. Maar ook al hadden we nog gewonnen, dan waren we toch gedegradeerd omdat Excelsior heeft gewonnen bij Heracles. Maar nogmaals: dit is niet iets van vandaag, maar van het hele seizoen.”

Terecht laatste

Waar NAC het heeft laten liggen?  ,,Moeilijk om te zeggen nu. Maar De Graafschap-uit bijvoorbeeld. En de laatste weken bij Fortuna-uit en Emmen-thuis. Dat waren wedstrijden waarin we ons nog konden herpakken. En dat doen we dan niet... Dan sta je eigenlijk terecht laatste. Dat zo'n mooie club als NAC degradeert, dat is wel pijnlijk.” 

Volledig scherm
Anouar Kali tijdens de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. © BSR Agency