Volledig scherm
Mohammed Amissi. © Vrins

Amissi via NAC met Burundi naar de Afrika Cup

De 18-jarige Mohammed Amissi is een van de 23 uitverkorenen die namens Burundi aan de Afrika Cup in Egypte mag meedoen. De aanvaller van de onder 19 van NAC is opgenomen in de definitieve selectie van de Oost-Afrikaanse debutant. 

De speler die sinds 2014 deel uitmaakt van de jeugdopleiding van NAC moet zijn profdebuut nog maken, terwijl hij ook nog geen enkele A-interland speelde. Wel is hij al jeugdinternational van Burundi waarvoor hij in februari aan de Afrika Cup onder 20 uitkwam; daarin had hij in twee van de drie duels een basisplaats. 

Bij de Afrika Cup voor grote mannen (21 juni-19 juli) is Burundi gekoppeld aan Nigeria (22 juni), Guinee (26 juni) en Madagaskar (30 juni). Het is de eerste deelname aan de landentoernooi in de geschiedenis van het kleine land dat is ingeklemd tussen Congo en Tanzania.

Geen contract

Momenteel verblijft Amissi met de nationale ploeg voor een trainingskamp in Qatar alvorens via een oefenduel op 17 juni tegen Tunesië door te reizen naar Egypte. De jeugdspeler heeft bij NAC, dat hem vijf jaar geleden bij Anderlecht ophaalde, geen contract. En het is ook niet de verwachting dat hij een (verlaat) voorstel gaat krijgen van de Bredase leiding. De Afrika Cup lijkt derhalve, mits hij minuten krijgt, een uitgelezen kans om andere clubs te verleiden hem vast te leggen.

Volledig scherm
Amissi © Vrins