Alex Gersbach (in het zwart) namens Rosenborg in actie in de voorronde van de Champions League tegen Celtic.
Volledig scherm
Alex Gersbach (in het zwart) namens Rosenborg in actie in de voorronde van de Champions League tegen Celtic. © REUTERS

‘Alex Gersbach nieuwe linksback van NAC’

NAC heeft een mondelinge overeenkomst bereikt met de 21-jarige linksback Alex Gersbach. De vijfvoudig Australisch international komt naar verluidt over van het Noorse Rosenborg BK en zal, als de laatste details zijn afgerond, een meerjarig contract tekenen in Breda.  

Omdat de betrokken partijen nog officieel tot een akkoord moeten komen en Gersbach deze maand met Australië in de Verenigde Arabische Emiraten aan de Azië Cup meedoet, gaat de verdediger niet met NAC mee op trainingskamp (5-11 januari) naar het Spaanse Atamaria. Sinds zijn profdebuut eind 2014 speelde Gersback 61 wedstrijden voor Rosenborg, 32 keer voor Sydney FC en 14 duels voor RC Lens. De linksback wordt dus niet gehuurd, zoals met rechtsback Khalid Karami het geval is, maar wordt meteen vastgelegd en in eigen beheer genomen.

De aanstaande overgang van Gersbach heeft vanzelfsprekend gevolgen voor Jurich Carolina en/of Greg Leigh. Met in de wetenschap dat Jethro Mashart op het punt staat zijn eerste profcontract te tekenen, is het aannemelijk dat Carolina of Leigh vertrekt uit het Rat Verlegh Stadion. Voor laatstgenoemde is er inmiddels concrete belangstelling uit het buitenland.