Volledig scherm
Thomas Agyepong © Pro Shots

Agyepong 'vierde winteraankoop' NAC

De invalbeurt van Thomas Agyepong was er een met grote waarde. Voor hemzelf, voor het team, voor de trainer en voor de club. Vijf maanden sukkelde hij met een hamstringblessure. Zijn laatste wedstrijd dateerde van 20 september vorig jaar, Achilles’29 voor de beker. Zondag maakte hij in Rotterdam zijn langverwachte rentree.

Met de terugkeer van de vleugelaanvaller, hij viel tegen Excelsior twintig minuten voor tijd in voor Mounir El Allouchi, krijgt NAC er een extra speler bij. Je zou Agyepong (189 minuten dit seizoen) na Lucas Schoofs, Sadiq Umar en Mitchell te Vrede zelfs als de vierde winteraankoop kunnen bestempelen. De Ghanees biedt het elftal een alternatief voor de flanken waar Stijn Vreven tot twee weken geleden amper concurrentie had voor El Allouchi en Giovanni Korte. De trainer had Agyepong al eerder willen inzetten, maar de speler achtte zichzelf nog niet klaar voor de ontmoetingen met Ajax en Heracles. Eerst wilde hij twee potjes met het tweede afwerken, wat op begrip en goedkeuring van Vreven kon rekenen.

Vorig seizoen draaide Agyepong tegen het einde van de competitie pas echt warm en was hij een belangrijke kracht in de succesvol verlopen nacompetitie waarin hij in alle wedstrijden basisspeler was. Het zou voor NAC goed uitkomen als de vijfvoudig international dit jaar opnieuw met de finish in zicht van waarde kan zijn.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Armetierig en slap NAC verliest volkomen terecht met 2-0 van Willem II
    nabeschouwing

    Armetierig en slap NAC verliest volkomen terecht met 2-0 van Willem II

    Zoals vaker, of eigenlijk zoals bijna altijd, is het voorspel van de streekderby tussen Willem II en NAC een stuk boeiender dan de wedstrijd. De burenruzie in Tilburg waar heel de winterstop reikhalzend naar uitgekeken is, is stroperig, weinig verheffend, vlak en ontdaan van alle benodigde ingrediënten die een gerecht op smaak brengen. De 2-0-zege van Willem II wordt cadeau gedaan door een troosteloos en schuw NAC dat enorm teleurstelt.