Volledig scherm

Agyepong en Barker niet speelgerechtigd bij competitiestart

ZUNDERT – Van alle spelers die de afgelopen weken uit Manchester zijn ingevlogen, is Ashley Smith-Brown vrijdag (20.00 uur) de enige die namens NAC ook daadwerkelijk in actie komt tijdens de start van de competitie. De 20-jarige Engels jeugdinternational zal als linksback zijn debuut maken namens de Bredanaars.

De vleugelaanvallers Thomas Agyepong (19) en Brandon Barker (19) zijn nog niet speelgerechtigd. Agyepong verblijft al sinds vorige week donderdag in zijn geboorteland Ghana om bij de Nederlandse ambassade een visum te krijgen. Dat visum is een vereiste om in Nederland een werkvergunning te krijgen. Barker, evenals Smith-Brown Engels jeugdinternational, traint sinds woensdag pas mee en is nog niet speelgerechtigd. Het papierwerk moet eerst afgerond worden. De verwachting is dat beide buitenspelers volgende week vrijdag tegen Achilles’29 wel inzetbaar zijn.

De vierde huurling van Manchester City, Kean Bryan (19), arriveert pas op de wedstrijddag in Breda. Daarnaast is de centrale verdediger herstellende van een polsblessure. Het kan nog enkele weken duren voordat hij daadwerkelijk zijn opwachting maakt voor de Bredanaars.

Doelman Billy O’Brien (20), rechtsback James Horsfield (20) en aanvaller David Faupala (19) zijn voorlopig slechts als stagiair door City naar NAC gestuurd in het kader van het uitwisselingsprogramma dat beide clubs met elkaar hebben als uitvloeisel van het samenwerkingsverband. Het trio traint alleen en speelt geen wedstrijden.

poll

NAC moet een nieuwe keeper halen

NAC moet een nieuwe keeper halen

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
1045 stemmen