Volledig scherm
Breda - 18-10-2014 - foto: roy lazet - NAC - ADO - eredivisie - seizoen 2014-2015 - afscheid Tim Gilissen

Afscheid Tim Gilissen, debuut Brandon Robinson

BREDA – Twee mannen beleefden, ondanks het teleurstellende gelijkspel van NAC, een fijne avond. Brandon Robinson maakte zijn debuut in het betaalde voetbal en de gestopte Tim Gilissen nam officieel afscheid van de Bredase club.

32 jaar jong nog maar, desalniettemin tijd voor iets anders vond Tim Gilissen wiens aflopende contract in Breda na zeven jaar niet werd verlengd. Zaterdag kreeg hij voorafgaand aan NAC-ADO een warm afscheid van de club. Sinds hij gestopt is als voetballer is Gilissen drie dagen in de week in dienst van de KNVB voor de stichting ‘Meer dan Voetbal’ dat als doel heeft de maatschappelijke kracht van het voetbal in te zetten in de maatschappij.
​De 19-jarige Robinson kreeg later op de avond zijn eerste officiële speelminuten in de hoofdmacht van NAC. De Rotterdamse spits van het beloftenteam kwam elf minuten voor tijd in het veld voor Mats Seuntjens. In de voorbereiding vestigde Robinson de aandacht op zich met veel doelpunten in de traditionele oefenpotjes. Voor de ontslagen trainer Nebojsa Gudelj was dat geen reden hem over te hevelen naar het eerste. Door de schorsing van Stipe Perica heeft Robinson toch zijn kans gekregen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (54%)
  • Nee (46%)
3298 stemmen