Volledig scherm
Mark Birighitti . © Pro Shots

Afgevallen Birighitti juicht vanaf de bank voor winnend Australië

WK 2018Hij was er niet bij, maar zal woensdagochtend in zijn huiskamer in Breda ongetwijfeld een gat in de lucht hebben gesprongen. Voor de televisie zag NAC-goalie Mark Birighitti hoe zijn land Australië zich ten koste van Honduras plaatste voor het WK 2018.

Na de 0-0 vijf dagen eerder in het Midden-Amerikaanse land, waren de Australiërs oppermachtig in de return. Een hattrick van aanvoerder Mile Jedinak, een van richting veranderde vrije trap en penalty’s, volstonden voor een comfortabele 3-1-zege. Daardoor plaatste Australië zich voor de vijfde keer in geschiedenis voor het WK en wordt Rusland 2018 de vierde WK-deelname op rij.

Eenvoudig international Birighitti ontbrak in het feestgedruis. Hij behoorde wel tot de voorselectie voor de intercontinentale play-off met Honduras, maar overleefde niet de laatste schifting.

Matthew Ryan (Brighton & Hove Albion) is de onbetwiste nummer 1 onder de lat bij de Aussies. Mitchell Langerak (Levante) en Danny Vukovic (Racing Genk) kregen de voorkeur als reservekeepers. Birighitti heeft op zijn beurt nu een half jaar de tijd om de bondscoach te overtuigen dat hij als derde doelman van toegevoegde waarde kan zijn op het WK in Rusland volgende zomer. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement