Sheraldo Becker (ADO) wordt gestuit door Herve Matthys.
Volledig scherm
Sheraldo Becker (ADO) wordt gestuit door Herve Matthys. © BSR Agency

ADO Den Haag houdt NAC in leven na zege op Excelsior

De kwelling van NAC houdt aan, alsof de beul de trekker maar niet wil overhalen. Omdat Excelsior voor de negende keer op rij zonder zege bleef, blijft de Bredase club aan het infuus hangen.

ADO Den Haag was donderdagavond met 3-1 te sterk voor de Rotterdammers, het gat met NAC blijft daardoor vijf punten met twee wedstrijden tot het einde van de competitie. In theorie, als Excelsior maximaal een punt haalt en NAC twee keer wint, is de zeventiende plaats nog haalbaar. De praktijk leert echter dat de Bredanaars dit seizoen niet eenmaal twee duels op rij hebben gewonnen. Alleen al daarom is het weinig aannemelijk dat de ploeg van Ruud Brood achtereenvolgens het uitgespeelde Heerenveen en PEC Zwolle zal verslaan.

Vanwege een speciaal voor Ajax ingelaste lentestop, de koploper speelt dinsdag het heenduel van de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur, ligt de eredivisie komend weekend stil. Zondag 12 mei wordt de competitie hervat. Tot die tijd zal Brood trachten zijn gedesillusioneerde manschappen nog een keer te motiveren om boven zichzelf uit te stijgen.

Stand onderin

15. FC Emmen 32-32 (-33)
16. De Graafschap 32-29 (-29)
17. Excelsior 32-27 (-35)
18. NAC 32-22 (-44)

Resterend programma
12 mei
Heracles - Excelsior
Heerenveen - NAC

15 mei
Excelsior - AZ
NAC - PEC Zwolle

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen