Volledig scherm
© Pro Shots

Adarabioyo op de tribune, extra spits is gewenst

BREDA - Een week voor het sluiten van de transfermarkt werkt trainer Stijn Vreven nog altijd met een selectie van dertig spelers. NAC hoopt nog twee spelers (Charni Ekangamene en Jeff Stans) te slijten en een aanvaller te strikken.

Stormram Fisayo Adarabioyo komt afgaande op de eerste twee wedstrijden na de winterstop niet voor in de plannen van Vreven. Tegen Jong FC Utrecht en Achilles’29 keek Adarabioyo vanaf de tribune toe. In de zomer werd de boomlange Engelsman voor twee jaar vastgelegd nadat hij een maand op proef was geweest. Verder dan een handvol invalbeurten en een doelpunt, de 2-4 bij RKC, is Adarabioyo niet gekomen.

Hij is gehaald als breekijzer achter spits Cyriel Dessers, maar lijkt het niveau te missen om het verschil te maken. Veelzeggend is dat Vreven tegen Achilles’29 een kwartier voor tijd middenvelder Mounir el Allouchi in het veld bracht voor Dessers. NAC maakte de wedstrijd zonder centrumspits af. Dessers is de enige pure aanvaller die opgenomen wordt in de wedstrijdselectie. De clubtopscorer die betrokken is bij 22 van de 39 doelpunten: 12 goals en 10 assists.
Stans
Voor Jeff Stans is de situatie ongewijzigd. De middenvelder is sinds de trainerswissel gedegradeerd tot tribuneklant. De club is bereid mee te werken aan een vertrek, mits de speler onder voor NAC goede voorwaarden elders emplooi weet te vinden. Een half jaar geleden tekende Stans een driejarig contract. Tot aan vandaag heeft zich volgens NAC geen enkele club gemeld voor de speler. Stans zelf wil voorlopig niet reageren.
Eigen kweek
Het trio eigen kweek Jesse van Bezooijen, Bart Meijers en Demon heeft in tegenstelling tot Ekangamene niet te horen gekregen dat ze mogen vertrekken. De verdedigers behoorden vrijdag tegen Achilles’29 niet tot de wedstrijdselectie maar hoeven van de clubleiding niet per se weg. Van Bezooijen heeft een aflopend contract, terwijl Meijers en Demon op amateurbasis voor NAC uitkomen.

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen