Volledig scherm
© Pro Shots

Adarabioyo maakt indruk in Zundert én in China

ZUNDERT - Terwijl Fisayo Adarabioyo (21) in Zundert zijn best doet NAC te overtuigen van zijn kwaliteiten, maakt zijn drie jaar jongere broer Tosin aan de andere kant van de wereld indruk op Pep Guardiola.


Het is nog maar de vraag of NAC de achttienjarige centrale verdediger daadwerkelijk in bruikleen krijgt dit seizoen. Tosin Adarabioyo bleef in een week tijd twee keer moeiteloos negentig minuten overeind tegen eerst Bayern München en gisteren Borussia Dortmund. De jeugdinternational is al maanden één van de belangrijkste doelwitten van NAC. De vraag is nu of trainer Guardiola hem na de oefentrip in China besluit erbij te houden.

Begin volgende week krijgt de Bredase clubleiding te horen of Adarabioyo, Kean Bryan (herstellende van een polsblessure) en Brandon Barker (kwam gisteren niet in actie) op het vliegtuig naar Nederland worden gezet. Is dat niet of slechts gedeeltelijk het geval, hoopt NAC andere talenten van City te krijgen. De uiteindelijke beslissing ligt bij Guardiola.

Wat in het voordeel van NAC spreekt, is dat Tosin’s broer Fisayo in Breda kan blijven. „Het past in ons beleid om iemand als hem vast te leggen en beter te laten worden”, zegt trainer Marinus Dijkhuizen. „Hij is super sterk en enorm gedreven. Je ziet dat hij zich goed ontwikkelt.”

Fisayo Adarabioyo zal in eerste instantie gebruikt worden als pinchhitter achter spits Cyriel Dessers.