Sydney van Hooijdonk kreeg 29 procent van de stemmen en geniet de voorkeur onder de achterban van NAC als vervanger van de geblesseerde Huseyin Dogan.
Volledig scherm
Sydney van Hooijdonk kreeg 29 procent van de stemmen en geniet de voorkeur onder de achterban van NAC als vervanger van de geblesseerde Huseyin Dogan. © BSR Agency

Achterban NAC twijfelt over vervanger Dogan: Van Hooijdonk wint met neuslengte voorsprong van Boussaid

uitslag pollAls het aan de achterban van NAC ligt is Sydney van Hooijdonk (29 procent) of Othmane Boussaid (27 procent) de vervanger van de geblesseerde Huseyin Dogan die een aantal weken aan de kant staat. 

Dat blijkt uit de poll ‘Wie moet Huseyin Dogan de komende weken vervangen bij NAC?’ Van de ruim tweeduizend (2.171) stemmen kwamen Van Hooijdonk en Boussaid  als winnaar uit de bus. Met Jordan van der Gaag (22 procent) en Andrija Filipovic (17 procent) als nummer drie en vier. Minder groot is het vertrouwen in Boris Kudimbana met 5 procent van de stemmen. 

In duel met Griekse grootmacht Panathinaikos maakte Jordan van der Gaag indruk met enkele individuele acties.
Volledig scherm
In duel met Griekse grootmacht Panathinaikos maakte Jordan van der Gaag indruk met enkele individuele acties. © BSR/SOCCRATES

Opvallend is dat Van Hooijdonk met een neuslengte voorsprong wint aangezien aangezien hij dit seizoen van de vijf alternatieven voor Dogan verreweg het minst gespeeld heeft; zeven minuten. Boussaid kreeg in het laatste duel met FC Volendam een helft het vertrouwen van trainer Ruud Brood. Daarna werd de speelse dribbelaar echter weer naar de kant gehaald. Van der Gaag zat tijdens dat duel met een blessure op de tribune en moest het de eerste vier wedstrijden doen met slechts 28 speelminuten.

In Volendam, waar NAC onfortuinlijk onderuit ging, werd Boussaid in de rust vervangen door Boris Kudimbana. De Belg kon echter geenszins imponeren, ook in het oefenduel met ADO Den Haag overtuigde hij niet. De beresterke spits is ver verwijderd van een basisplaats. 

Filipovic geniet meer vertrouwen, hoewel hij een lastige aanvangsfase kent. Zeventien procent van de deelnemers van de poll koos voor de Kroaat, die in de voorbereiding enkele keren met scherp schoot. Tijdens de seizoensouverture in Dordrecht deed de linkspoot van zijn spreken met een assist. Filipovic speelde toen vanaf de flank, waardoor Mounir El Allouchi achter aanvalsleider Finn Stokkers kwam te spelen. Vanaf speeldag 2 is Filipovic bankzitter.

Poll

Wie moet Huseyin Dogan de komende weken vervangen bij NAC?

  • Othmane Boussaid (27%)
  • Boris Kudimbana (5%)
  • Andrija Filipovic (17%)
  • Sydney van Hooijdonk (29%)
  • Jordan van der Gaag (22%)
2171 stemmen
Othmane Boussaid liet al enkele glimpen van zijn watervlugge acties zien.
Volledig scherm
Othmane Boussaid liet al enkele glimpen van zijn watervlugge acties zien. © BSR Agency

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3526 stemmen