Volledig scherm

Aanvaller Borahsasar ziet NAC als een nieuwe start

BREDA – Maandag trainde Hakim Borahsasar voor het eerst mee bij NAC waarvoor hij met rugnummer zeven gaat spelen. Tegen PSV begint hij vanavond op de bank.

De 20-jarige Borahsasar, woonachtig in Antwerpen, stelt zich voor. „Ik ben rechtsvoetig, een voetballende spits en kan ook op de flanken spelen. Bij de beloften van Club Brugge heb ik het afgelopen half jaar twaalf doelpunten gemaakt.”

​NAC haalde hem in Brugge transfervrij op legde de aanvaller voor 2,5 jaar vast. Hoe komt een speler van de Belgische koploper bij de nummer zeventien van Nederland terecht? Borahsasar legt uit dat zijn Nederlandse zaakwaarnemer kantoor houdt in Amsterdam en verschillende clubs in de eredivisie heeft benaderd. „NAC heeft daarna beelden van mij opgevraagd en is vervolgens een keer komen kijken. Van de club weet ik nog niet zoveel. Ik ben alleen in Breda geweest om een keer met mijn moeder te shoppen. Ik weet wél dat jonge talenten in Nederland veel eerder een kans krijgen in het eerste. De overstap naar NAC is voor mij een bewuste keuze. Ook al omdat er in Nederland meer gevoetbald wordt dan in België. Dat is een aanvaller beter. Ik zie NAC als een nieuwe start. Het is aan mij om mijn kans te grijpen als de trainer me nodig heeft.”

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet.