Volledig scherm

Aanvaller Borahsasar ziet NAC als een nieuwe start

BREDA – Maandag trainde Hakim Borahsasar voor het eerst mee bij NAC waarvoor hij met rugnummer zeven gaat spelen. Tegen PSV begint hij vanavond op de bank.

De 20-jarige Borahsasar, woonachtig in Antwerpen, stelt zich voor. „Ik ben rechtsvoetig, een voetballende spits en kan ook op de flanken spelen. Bij de beloften van Club Brugge heb ik het afgelopen half jaar twaalf doelpunten gemaakt.”

​NAC haalde hem in Brugge transfervrij op legde de aanvaller voor 2,5 jaar vast. Hoe komt een speler van de Belgische koploper bij de nummer zeventien van Nederland terecht? Borahsasar legt uit dat zijn Nederlandse zaakwaarnemer kantoor houdt in Amsterdam en verschillende clubs in de eredivisie heeft benaderd. „NAC heeft daarna beelden van mij opgevraagd en is vervolgens een keer komen kijken. Van de club weet ik nog niet zoveel. Ik ben alleen in Breda geweest om een keer met mijn moeder te shoppen. Ik weet wél dat jonge talenten in Nederland veel eerder een kans krijgen in het eerste. De overstap naar NAC is voor mij een bewuste keuze. Ook al omdat er in Nederland meer gevoetbald wordt dan in België. Dat is een aanvaller beter. Ik zie NAC als een nieuwe start. Het is aan mij om mijn kans te grijpen als de trainer me nodig heeft.”