Volledig scherm
© Pro Shots

Aangeslagen Dijkhuizen: Mensonterend en respectloos

BREDA – Bereikbaar, spraakzaam en eerlijk als altijd was de net ontslagen trainer Marinus Dijkhuizen bereid om een eerste reactie te geven op zijn vertrek bij NAC. Hij werd in oktober 2015 in dienst genomen en is een jaar en twee maanden later weer een illusie armer.

Het ontslag doet Dijkhuizen veel pijn. Vooral de manier waarop, zegt hij per telefoon met zachte stem. Dinsdag na het oefenduel tegen Helmond Sport ontkende technisch directeur Hans Smulders desgevraagd in alle toonaarden dat hij met andere trainers in gesprek zou zijn. Smulders zei het volgende op de vraag of Dijkhuizen na de winterstop trainer is bij NAC: „Tijdens het trainingskamp in de eerste week van januari gaan we met spelers en staf om de tafel. Ik ga volgende week naar Parijs voor een paar dagen en ben dan onbereikbaar. Nee, er gaat niets meer gebeuren tot aan het trainingskamp. Dijkhuizen is onze trainer.”

Dijkhuizen op zijn beurt voelt zich gepiepeld. „Ik ben erg teleurgesteld in de handelswijze van NAC. Dit heb ik niet verdiend. Het is mensonterend en respectloos. Triest om dit zo doen”, aldus een zwaar aangeslagen Dijkhuizen. „Wie regeert er eigenlijk bij deze club. Justin Goetzee? Hans Smulders? John Peek? Zeg het maar. Misschien dat jij het weet. Ik niet in ieder geval. Om dit zo vlak voor kerst te doen, nota bene een dag nadat ik bij de kerstborrel dinsdag de spelers heb toegesproken, vind ik zwaar respectloos. Dat hoort niet. Ik heb niet eens op een fatsoenlijke manier afscheid kunnen nemen van de spelers en mijn staf. Het respect ontbreekt. Mensonterend. Kan het niet anders zeggen.”