Volledig scherm
© Thinkstock

Zwartboek over zorg in gemeente Moerdijk

ZEVENBERGEN - De gemeente Moerdijk moet een veel stevigere regierol krijgen op het gebied van de zorg. Ook moeten mensen een plek hebben waar ze zonder drempel terecht kunnen met hun klachten over welzijn, jeugdzorg, WMO, ouderenzorg, huisartsen en meer.

Die conclusie trekt de politieke partij Moerdijk Lokaal na een eigen zorgsessie.

Enkele tientallen mensen deden daar hun beklag over de zorg. Terwijl wethouder Eef Schoneveld (OM) eerder zei dat hij nooit klachten krijgt.

Het 'zwartboek' dat die zorgsessie opleverde is maandag aangeboden aan de wethouder. "Het had wel twee-, wel vijfhonderd pagina's dik kunnen zijn", aldus Ingrid Kleijn (ML) maandag.

"Het was best dramatisch", zei ze. "We hebben met huilende mensen gesproken. Bij wie het zo hoog zit wat er allemaal in de zorg gebeurt."

Lees dinsdag meer in BN DeStem Moerdijk.

  1. Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    KLUNDERT - Het vernieuwen van de waterleidingen in en rondom Klundert is in volle gang. Aan de leidingen van de Nieuwendijk (fase 1) en de huisnummers 1 t/m 11 van de Zevenbergseweg (fase 2) wordt dagelijks van 7.30 tot 17.00 uur gewerkt. De werkzaamheden aan de leidingen van de huisnummers 25 t/m 30 (fase 4) starten 16 oktober en aan de nummers 13 t/m 22 (fase 3) wordt vanaf begin november gewerkt. De fases 1, 2 en 4 worden door aannemersbedrijf Van Vulpen uitgevoerd, fase 3 door Brabant Water.