Het saneren van de Bult van Pars in Klundert werd begin dit jaar  stilgelegd omdat er veel meer verontreiniging in de grond bleek te zitten dan gedacht.
Volledig scherm
PREMIUM
Het saneren van de Bult van Pars in Klundert werd begin dit jaar stilgelegd omdat er veel meer verontreiniging in de grond bleek te zitten dan gedacht. © foto Ad Goddrie

Zware vervuiling Bult van Pars in Klundert: valt er wat te claimen?

KLUNDERT - De peperdure sanering van de zwaar vervuilde Bult van Pars in Klundert krijgt mogelijk een vervelend staartje voor bureaus die in het verleden onderzoek naar bodemvervuiling hebben gedaan. ,,We gaan uitzoeken of ze fouten hebben gemaakt. Is dat zo, dan stellen we ze aansprakelijk”, zegt wethouder Thomas Zwiers.

Er zit zo veel olie en asbest in de grond dat het opruimen van het terrein aan de Oliemolenstraat de gemeente Moerdijk met aanzienlijke extra kosten opzadelt. In het slechtste geval komt er nog eens 850.000 euro bij op het half miljoen uit de gemeentekas dat er al aan is gespendeerd. ,,We wisten dat er vervuiling zat, maar niet dat het zo erg was”, aldus Zwiers.