Het saneren van de Bult van Pars in Klundert werd begin dit jaar stilgelegd omdat er veel meer verontreiniging in de grond bleek te zitten dan gedacht.
Volledig scherm
PREMIUM
Het saneren van de Bult van Pars in Klundert werd begin dit jaar stilgelegd omdat er veel meer verontreiniging in de grond bleek te zitten dan gedacht. © foto Ad Goddrie

Zware vervuiling Bult van Pars in Klundert: valt er wat te claimen?

KLUNDERT - De peperdure sanering van de zwaar vervuilde Bult van Pars in Klundert krijgt mogelijk een vervelend staartje voor bureaus die in het verleden onderzoek naar bodemvervuiling hebben gedaan. ,,We gaan uitzoeken of ze fouten hebben gemaakt. Is dat zo, dan stellen we ze aansprakelijk”, zegt wethouder Thomas Zwiers.

 1. Saneren Bult van Pars in Klundert: er is zeker nog een half miljoen euro nodig
  PREMIUM

  Saneren Bult van Pars in Klundert: er is zeker nog een half miljoen euro nodig

  KLUNDERT - Voor het saneren van de met asbest en olie vervuilde Bult van Pars in Klundert is nog eens 500.000 tot 850.000 euro nodig. Als het aan het college van B en W ligt, maakt de gemeenteraad dit extra geld vrij. ,,We kunnen de boel dichtgooien en er een parkeerterrein van maken, maar dan blijft de vervuiling zitten en schuiven we het probleem door naar toekomstige generaties”, zegt wethouder Thomas Zwiers.
 1. Bierbrouwen in Brabant: 'Het is heel mooi om hier een bierbrouwerij te hebben'
  Play

  Bierbrou­wen in Brabant: 'Het is heel mooi om hier een bierbrouwe­rij te hebben'

 2. Buurt geschokt na vondst afgehakte hondenpootjes: 'Het is luguber'
  Play

  Buurt geschokt na vondst afgehakte hondenpoot­jes: 'Het is luguber'