Volledig scherm
© Ine Cup

Zonnige eerste editie van Puur Genieten in Zevenbergen (fotoalbum en video)

ZEVENBERGEN - Temperaturen van tegen de dertig graden maakten zaterdag van de eerste editie van Puur Genieten, het culinaire festival van Zevenbergen, een editie om letterlijk en figuurlijk van te smullen.

Op een zonnige markt, waar bomen en grote tenten voor schaduw zorgden en een vierkoppige jazzband vrolijke muziek speelde, maakten dertien plaatselijke ondernemers ter plekke kleine hapjes klaar die gretig aftrek vonden. Van kalfsburgers en mosselen tot tapas en ijs, voor iedereen was wel een hap of een drankje naar haar smaak te vinden, die met munten à 2,50 euro konden worden betaald.

Met in totaal zo’n 3.500 verkochte munten toonde Rob van Unen, secretaris van de Kiwanis Club Mauritshof Moerdijk, de serviceclub die het initiatief nam voor het evenement, zich na afloop van het evenement zeer tevreden. „Dat betekent dat we na aftrek van gemaakte kosten zo’n 500 tot 1.000 euro overhouden voor het goede doel, dit keer kinderen uit Zevenbergen. Misschien een speelplaatsje bij de nieuwe haven als die straks klaar is.”

Wat Van Unen betreft komt er een tweede editie van het festival. ,,Maar dan twee weken later, want we zijn erachter gekomen dat er nu toch nog veel mensen met vakantie zijn en dan is het soms lastig om iets te regelen."

Lees het hele artikel maandag in BN DeStem

Volledig scherm
© Ine Cup