Volledig scherm
PREMIUM
Piloot haynes baumgardner vliegt met Liberator bommenwerper laag over West-Brabant in 1944 © haynes baumgardner

Zoektocht na 20 jaar geslaagd: deze Zevenbergenaar ontkwam aan Amerikaanse bommenwerper

ZEVENBERGEN - De bijna twintig jaar durende zoektocht van Robert W. Baumgardner jr. uit Texas naar de fietser die in september 1944 van een dijk moest duiken om te ontkomen aan een Amerikaans vliegtuig, is ten einde. Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid mag geconcludeerd worden dat de fietser Geert Krijnen (toen 53) was, die aan de Koekoeksedijk in Zevenbergen woonde. 

Zijn dochter Ad van Leent-Krijnen (97) uit Zevenbergen kan zich de dag dat haar vader ter hoogte van Zwartenberg bijna van de fiets werd gevlogen, nog goed herinneren. 

  1. Zaaien en oogsten!
    Boerenpraat

    Zaaien en oogsten!

    De dagen worden langer, de mooiste tijd van het jaar komt eraan: het voorjaar! Dat betekent voor de boer dat hij plannen gaat maken voor het nieuwe groeiseizoen. Welke gronden heb ik tot mijn beschikking? Kan ik nog land huren van een collega? Vervolgens maakt de boer een bouwplan: welke gewassen ga ik zaaien? Wat en hoeveel gaan we oogsten? Voor mij is het eenvoudig, het enige gewas dat ik teel is gras. In januari plan ik waar de koeien als eerste gaan weiden. De andere weilanden worden dan gemaaid. Afhankelijk van die keuze volgt een bemestingsplan.